Mammoth Cave

Tercera i última parada del road trip: el parc nacional de Mammoth Cave, a Kentucky. Vam fer dos tours guiats per l’interior de la cova :) Aquest cop sí que teniu àlbum, tot i que crec que no cal posar gaires títols a les fotos :P

MAMMOTH CAVE

Mammoth Cave és un complex de coves enorme de Kentucky, actualment s’han descobert fins a 392 milles (630km) de passadissos connectats, i els geòlegs estimen que es podria duplicar o fins i tot arribar a unes 1000 milles (uns 1600 km). El nom no és perquè s’hagin trobat mamuts dins la cova, sinó que es una referència a lo grans que són. De fet, és la cova més gran del món, i amb les 392 milles ja té més del doble que la segona més gran.

La única entrada natural de la cova. La resta van ser cavades o dinamitades abans que es convertís en parc nacional

El primer tour van ser 5km en 3h dins de la cova únicament il·luminats amb làmpares de gas (vale, antigament haguessin sigut de oli, però de gas són més estables i treuen menys fum xD). Èrem unes 30-40 persones i 10 làmpares. Molt molt xulo, sobretot pel fet aquest de fer-ho a les fosques (és a primera hora, després ja obren les llums per a la resta de tours).

A la llum de les làmpares :D

El segon tour és més “visita familiar”. Vam visitar una altra secció de la cova, 2km en 2h, i les sales del final estaven plenes de estalactites i estalagmites. A destacar la formació d’estalactites coneguda com Frozen Niagara (Niagara congelat), el nom és prou obvi quan les veus:

Frozen Niagara, oh wow!

La cova manté durant tot l’any una temperatura de 54 F (12 ºC), i una humitat del 87%. Curiosament (o lògicament), aquesta és la temperatura i la humitat mitja anual de la zona Kentucky on es troba.

Després de cada tour et fan passar per aquesta catifa que deixa anar un líquid per “desinfectar-te”. Es veu que hi ha una malaltia que només afecta a rat-penats però que nosaltres podem escampar amb la roba de cova en cova, anomenada White-Nose Syndrome. No saben si a Mammoth Cave està present, però per si un cas volen evitar que la escampis a altres llocs :)

S’han trobat esquelets i artilugis de indis americans dins la cova, però mai s’ha sapigut què feien allà. Se sap que agafaven guix, però no per a què el feien servir després. També es va fer servir una zona ja als 1800 com a hospital per a tuberculosos, ja que es creia que la temperatura constant els ajudaria, però no va servir de res… I també es van fer explotacions mineres durant el principi del segle XIX. A partir de mitjans del segle XIX ja es van oferir visites guiades, i els guies encoratjaven (a canvi d’una propina) que la gent escribís el nom a les parets o al sostre (en aquest cas a base de cremades). Va convertir-se en parc nacional l’any 1941. Les pintades i tot el que hi hagi dins la cova anterior a aquell moment (incloent llaunes i ampolles) es considera artefacte històric. Guixar avui en dia les parets o tirar basura es considera ofensa federal, jajaja.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: