Cambridge

Si vaig visitar Oxford, era obvi que també havia d’anar a Cambridge. Mentre que la primera és famosa per formar polítics, jutges i advocats, Cambridge sempre ha destacat més a l’àmbit de les ciències. Aprofitant que el Luis i la Gina (que porten 3 dies aquí a Londres) també volien anar, vam decidir anar-hi junts avui =)

Fotos de Cambridge, AQUI.

Com l’altre cop, posaré l’enllaç a la primera foto de cada college.

La primera impressió de Cambridge és més tranquil·la que la d’Oxford. No està tan massificada de turistes, i de fet no tots els Colleges estan orientats a visites d’estiu. Els carrers i les cases són també molt macos, però no sabria decidir per quina de les dues =P

El primer college que hem entrat no el teníem planejat, però com era gratis hem entrat al Emmanuel College. Segueixen la mateixa línia que els d’Oxford (hall, capella, aules, residències i molts molts molts jardins).

Seguidament hem entrat al Trinity College. Degut a restauracions, només és visitable la capella. Només entrar a la capella, estàtues en honor als grans científics ens saluden, amb Newton presidint la sala. He de reconéixer que hem hagut de fer memòria durant mig minut per recordar al pobre senyor Barrow i la seva gran contribució… També destacava Francis Bacon, el filòsof que va contribuir a l’el·laboració del mètode científic i l’empirisme.

Dins del Trinity College trobem també la Wren Library, on m’he hagut d’empassar contínuament les ganes de fer fotos (no es podia i estava molt vigilat T_T). Allà, a part de prestatges amb llibres que tindrien més de 100 anys, es podien trobar veritables relíquies literàries. Entre elles, la còpia de la primera edició del Philosophiae Naturalis Principia Mathematica que va pertànyer al mateix Newton, amb les seves pròpies correccions per a futures edicions. O la carta que Newton va enviar a Hooke explicant què passava si llençàvem una pedra al centre de la Terra, amb un diagrama dibuixat del moviment descrit per la pedra i tot. També hi havia uns apunts de Michael Faraday, on va fer servir per primer cop els termes Ànode, Càtode i Ió, i el mateix Faraday deia que no creia que aquest últim s’acabés fent servir sovint. Bé, a vegades no ens imaginem la importància d’un descobriment =)

L’altre college més destacat és el King’s College, amb una capella molt maca i exteriors immensos, però el Trinity havia deixat el llindar massa elevat, sobretot amb la biblioteca =) Hem preguntat a un vigilant per l’estructura d’un curs allà, i el tenen dividit en 3 períodes de 8-10 semanes cadascun, amb 2 semanes de vacances per Nadal i 2 més per Setmana Santa, més l’estiu sencer. Comencen a l’octubre i a principis de juny tenen els exàmens, fent les graduacions a finals de juny o primera de juliol.

Per dinar, teníem ja el lloc pensat des del moment que vam dir d’anar a Cambridge. Pel Luis era una visita obligada: The Eagle Pub. Allà va ser on prenent-se unes quantes pintes de Bitter, James Watson i Francis Crick van anunciar que havien descobert el “secret de la vida” amb la seva proposta de l’estructura de l’ADN. Així doncs, no podia faltar un dinar allà i una pinta de Bitter =D A part d’un bon dinar, nosaltres no hem fet cap descobriment que ens pugui donar el Nobel xD

Després de dinar hem dedicat la tarda a passejar-nos pels exteriors d’altres colleges i pel casc antic. També pel riu Cam, que creua pels jardins dels colleges que té a prop.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: