Windsor

Següent excursió: Windsor, on es troba una altra de les tres residències reials oficials. El Buckingham n’és una, Windsor és una altra (habitualment pels caps de setmana) i l’última, la d’estiu, es troba a Edinburgh.

Fotos del castell de Windsor, AQUI.

M’ha agradat molt més aquest castell que el Buckingham Palace. Sobretot per què, tal i com diuen a la audioguia, és un castell tal i com ens els imaginem normalment (la majoria de restauracions i construccions noves ja s’han fet expressament per a que ho sembli).

També perquè per dins està molt ben decorat (les State Rooms). Per descomptat té un munt de peces d’art, quadres, porcellanes, or or i més or, mobles caríssims, etc. Però no està tant sobrecarregat com el Buckingham, és més relaxat. I hi ha tres sales en concret que m’han encantat.

Dues d’elles tenien tot d’armes, des de coleccions de dotzenes d’espases a pistoles o escopetes totes diferents i col·locades o bé creuant-se a parells fent X o bé, quan hi havia moltes, fent una circumferència a la paret amb els canons apuntant al centre. Depén la col·lecció hi havia fins a 3 cercles concèntrics, cada vegada amb armes més grans. He trobat aquesta foto.

Una altra sala destacable era el hall on es fan els sopars oficials, posant una taula que pot tenir fins a 160 persones al llarg d’ella. A una paret del hall es troben pedestals amb armadures de cavallers de renom i l’escut de la cavalleria corresponent. El sostre té un munt d’escuts gravats (són escuts familiars?), i n’hi ha més de 100 segur!
Com no es podien fer fotos, us he buscat un parell per què us feu la idea: foto1, foto2.

Els exteriors del castell (dins de la muralla) també són molt macos i els jardins molt ben cuidats. Destaca també la capella de St George dins de les muralles, on estan enterrats uns quans reis (suposo que la resta estan a Westminster). Entre ells destaquen més potser Enric VIII i la Reina Elizabeth (la reina mare) junt a George VI. A diferència de Westminster, les tombes aquí són senzillament la placa de marbre plana al terra, m’ha sorprés tenint en compte que alguns d’aquest reis/reines han estat molt importants.

Windsor està realment a prop de Heathrow, així que contínuament estan passant avions, tant baix que pots veure les finestres en alguns casos, i fan bastant soroll… ha de ser un horror viure allà xD

I per acabar, comentar que pels voltants de Windsor tenim el Thames i a l’altra banda del riu es troba el Eton College, on van tots els nens de familia aristocràtica o adinerada a estudiar (per exemple els dos fills del príncep Charles) i després van a la universitat per fer dret o política normalment. El fet de veure que el Eton College és una “escola pública” em va deixar bastant xocat, i després de fer una recerca vaig descobrir que pública (UK) = privada (Espanya). Per què?! Seguiu llegint a la nota d’idioma =P

* Nota curiosa de l’anglès de UK: una “public school” és aquella que es finança amb els diners que paga la gent (el públic? xD) per matricular-se en ella, és a dir, el nostre concepte d’escola privada. Aquella que es finança amb els diners de l’estat, que nosaltres diem pública, per als anglesos és una “state school”. The more you know…


Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: