Salisbury & Stonehenge

Seguim amb les visites fora de Londres. Aquest cop ha tocat Salisbury, un poblet de la regió de Wiltshire. El principal motiu d’anar fins a Salisbury és per visitar Stonehenge. De fet, el poble més proper al Stonehenge seria Amesbury, però no té tren… Tot i així, Salisbury també té d’altres atractius a visitar =)

Fotos del dia, AQUI.

Quan he arribat a l’oficina de turisme m’han venut un bitllet que servia per a agafar durant tot el dia un bus que circulava anada i tornada a Stonehenge, amb entrades incloses per a Stonehenge, Old Sarum i la catedral de Salisbury.

Stonehenge

Poca cosa s’ha de dir que no sapigueu ja sobre Stonehenge, i més tenint en compte que tota possible explicació és només una hipòtesi. Tot i així, l’audioguia dóna alguna informació interessant. Per exemple, el que m’ha sorprés és que en realitat la forma actual que coneixem és el 3r d’una serie de monuments que es van fer al mateix lloc.
La veritat és que no m’esperava que et puguessis acostar tant, així que al final crec que he fet bé en no pagar els preus abusius que et demanen per entrar dins del cercle.

Old Sarum

Salisbury avui en dia és en realitat el nou Sarum, per dir-ho d’alguna manera, una mica al sud d’on estava originàriament. Antigament, Old Sarum era una vil·la emmurallada dels saxons a dalt d’un turonet i que van donar com a rendició a William I el Conqueridor. Allà, durant vàries generacions, els reis anglesos van anar construint i ampliant un castell i una catedral. Al segle XV es va començar a abandonar el lloc, fins que al segle XVII el rei va ordenar el seu desmantelament i els murs es van anar destruint per aprofitar la pedra a d’altres construccions. Per això, avui en dia, només en queden unes ruines.


Salisbury Cathedral i Magna Carta

Un dels punts més vistosos de Salisbury és la seva catedral, per la punxa que té a la torre central. És una catedral del segle XIII de l’estil de principis del gòtic. A part dels diversos monuments, estàtues, vidreres, la coral cantant i tot el que es pot trobar a una catedral, dins d’aquesta s’hi troba una de les 4 còpies originals (i la millor conservada) de la Magna Carta.

La Magna Carta és un tractat de principis del segle XIII escrit sobre cuir i en llatí recollint un conjunt de 63 proposicions/lleis que el rei John va pactar per donar fi a una revolta. Les seves idees es veuen plasmades avui en dia encara en constitucions com la dels EEUU, ja que una de les lleis era: tot home lliure té dret a un judici just davant de la gent del poble abans de ser condemnat. A més, donava a l’esglèsia el poder total de decisió sobre els assumptes religiosos, separant-la de l’estat.

Una altra curiositat que es troba és un “rellotge” també del segle XIII que no marca res però s’encarrega de fer sonar la campana cada hora. Funciona =P

Salisbury i rodalies

De Salisbury destaquen un munt de casetes antigues ben conservades i el riu Avon. Les rodalies són tot camps, i donat que és tot molt pla amb alguns turonets, és molt fàcil tenir bones vistes de tot els camps i pobles del voltant.

Anuncis

One Response to Salisbury & Stonehenge

  1. […] tenen una de les còpies de la Magna Carta del segle XIII (ja vaig veure una altra quan vaig anar a Salisbury fa casi dos anys). No fotos a dins :( L’edifici dels arxius nacionals. M’agrada […]

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: